EL MEU AMIC XIMO......V. Albiñana.

 EL MEU AMIC XIMO


Asseguts:tercer per l'esquerra Vicent, segon per la dreta Ximo. 


Amic, compartint jocs al carrer de la Font Nova de l’Olleria… un carrer que en aquells anys 60 estava ple de vida. Érem molts els xiquets que vivíem en aquell carrer i als voltants; també teníem l’escola que li donava molta alegria; l’abeurador on paraven els llauradors perquè begueren els animals quan se n'anaven als bancals o quan tornaven i ens obligava a parar la partida de “raspall” al mig del carrer, encara sense asfaltar; carrer on les dones del poble baixaven per omplir els cànters d’aigua a la font o per llavar al llavador… Aquest era el carrer que de menuts vam compartir Ximo i jo.

D’aquest mateix carrer vam eixir els dos junts un matí de setembre de 1963, amb flamant uniforme, per pujar a l’autobús que ens portaria a aquest altre lloc on vam compartir 6 anys de la nostra vida: l’Institut de Xàtiva (no calia dir el nom: no n’hi havia altre…).

Eixos 6 anys, tota una vida… Nous companys, professors, aules, gimnàs, cantina, un gran pati on gaudíem de la nostra afició al futbol… i llibres, molts llibres al llarg d’eixos 6 anys. També excursions, que eren eixos dies que dormies fora casa compartint habitació amb els companys…

Al mateix temps, al poble, també compartíem equip de futbol… molts partits, i Ximo… elegant, tècnic, amb visió del joc; mai l’he vist agressiu amb els contraris i sempre “rebia molta llenya”… ell mai feia faltes i si en feia alguna… encara es disculpava…

Després la quadrilla d’amics i amigues que van portar al fet que es formaren parelles de noviets i desprès matrimoni, passejar per la carretera del poble, anar al cine, dies de Pasqua, que amb molta freqüència, passàvem a la caseta Romero,"el güelo" de Ximo,..

Sí, molts anys i moltes coses compartides però el que vull afegir abans d’acabar és que … XIMO ERA UNA MOLT BONA PERSONA… en tantes i tantes coses que vam compartir no recorde cap moment en el qual el veiés enfadat o parlara malament de ningú.

Eixe era XIMO…, el meu AMIC

Vicent Albiñana Engo
  
Amb el nostre MESTRE BAUSSET



NOTA DE L'EDITOR: ací us deixe el link de l'àlbum de fotos Ximo Camarena extretes de l'arxiu. punxeu sobre el nom.

Comments