TONI SORIANO

La fira i les festes nadalenques són propícies per als retrobaments, precisament des de la fira la collita d'incorporacions al grup del 69 ha estat espectacular, com hem anat veient en els diferents post que hem publicat, l'última i si cap més espectacular ha estat la del nostre company i amic Tonin Soriano, que ens va acompanyar i va exercir un càrrec important, delegat de curs, els primers anys  de batxiller, concretament fins a quart, i per prescripció familiar va haver de abandonar-nos per incorporar-se al món del treball.

El retrobament amb Toni ha estat, sobretot, gràcies a Paco el Lleó que ha mantingut una relació fluïda amb ell des que va desaparèixer de Xàtiva  cap a la segona meitat de la dècada dels seixanta. Ell el va incorporar al grup de Facebook i per eixa via hem pogut veure les  aventures i experiències des de la seva terra d'acollida, Astúries.


Quan vam saber que Toni venia per Nadal,  intentàrem  que coincidís amb el dinar del grup, però, al final no va poder ser per problema de dates, tot i que de la mà del seu amfitrió, el gran Paco Fum ens va prometre una trobada amb ell, doncs bé , ahir a la nit ens reunirem  el mateix Paco, Juanma, Toni i jo mateix. Van ser dues hores de xerrada que van semblar dos minuts i amb la impressió que l'anterior havia estat   un mes enrere i la realitat és que havia transcorregut pràcticament cinquanta anys. Evidentment ens vam citar per a futures trobades, especialment de cara al   proper cinquantenari amb la promesa de Toni de col·laborar en  l’esdeveniment amb materials  elaborats per ell en totes les disciplines artístiques que  ha treballat.  Ja incidirem més endavant en les obres que Toni construeix o ajuda als seus alumnes de la Universitat Popular de XIxón,  de moment ací us deixe un vídeo,  el link de la seua biografia i la magnífica foto que ens va fer Fum de l’entranyable encontre d’ahir.


Comments