Tres del 69 per Sanlúcar de Barrameda

Tres del 69 per Sanlúcar... o que bona està la mançanilla

No podia negar-me a acompanyar-los desprès d’haver renunciat a fer el viatge en moto, gran sacrifici per part de l’Eugenio!! I La veritat es que ha valgut la pena, ha sigut una molt grata experiència tot i que la relació que tinc jo amb les motos es compleament nul·la però rememorar sensacions de fa quasi 50 anys no te preu. I compartir habitació amb l'Emilio menys encara...

Sortida dijous 21 i després de 750 km arribada a Sanlúcar on ens retrobem amb 7 col·legues més, quin de tots mes peculiar, i sota la batuta del comandant Gómez ja ens dirigim a tindre el primer contacte amb la mançanilla, vertadera protagonista d'aquest viatge, acompanyada evidentment de llagostins, ibèric, i "papas aliñás"..

Durant els tres dies de pelegrinatge per terres gaditanes hem visitat , el Gallego, el Balbino, el Perico, el Romerijo ( cocedero de mariscos) , "la carniceria" entre d'altres... Esment especial per aquesta última, temple en Sanlúcar de "manjares" exquisits on ens han obsequiat.. si, si, obsequiat!!! amb un dels àpats mes gratificants que recorda el meu paladar.. (a l'altura del d' Anna, Enrique!!) servits sobre  la lleixa d' una finestra fent de taula improvisada a peu de carrer ja que només fan menjar per emportar,  i evidentment drets!! Que Grande !! el mestre Paco, alma mater d'este centre gastronòmic.

En la part "cultural" podem destacar la visita a Setenil de las Bodegas, poble curiós on part de les cases estan com incrustades en la roca que  serveix al mateix temps de "sobre sostre" i on vàrem degustar el deliciós "lagarto" espècie de "panceta" aromatitzada d'una manera molt apetitosa.

Destaquem també Olvera, un preciós poblet tot blanquet que està situat tot ell  a dalt d'una muntanyeta i que vist des de baix causa un efecte visual impactant. I com no, Chipiona!! bressol de " la mas Grande" Rocío Jurado on vàrem immortalitzar degudament el moment fent-nos les concebudes fotografies davant del monument dedicat a la desapareguda artista.

I per acabar ens ocuparem de les motos no..? Perquè a banda de "la mançanilla i los langostinos", els grans protagonistes han sigut les motos!!! Com a bolets, per tot arreu, de totes marques i colors (i això que el circuit el vam vore de lluny) a quina mes potent, i evidentment tema central de conversa en el que jo pobre de mi em trobava com un peix al desert . Potser m’hauré de posar al dia perquè l'Eugenin s'empenya en portar-me de paquet l'any que ve.. 

I el gran dia de la carrera qué ??? Doncs vam pillar taula a les 11 del mati ..yesss!! A les 11!! A 25km de l'esdeveniment , de cara a una pantalla de TV fins a les 6 de la vesprada hora en que va acabar el Sevilla-Betis amb poques satisfaccions pel Miliet desafortunadament. Això si, la tònica a nivell comestible no va decaure en absolut..gambas, bocas, més papas aliñás ..etc,etc..


La darrera nit i donat que a Sanlúcar ja no hi havia ambient...el "gran líder " ens va portar al Puerto de Sta Maria, a un "cocedero de marisco" on vàrem degustar una selecció de "canaillas, percebes y gambas de Huelva" per posar punt i final a aquesta expedició gastronòmica . 
Per descomptat hem visitat diversos "despachos" de mançanilla on hem après molt sobre aquest deliciós  espirituós i on l'amic Eugenin ha procurat que el viatge en cotxe li resultara "profitós " i nosaltres per no ser menys també hem contribuït.

M'agradaria fer una xicoteta referència a la resta de participants, tots ells col·legues motoristes (de diferents procedències , Alzira, Sagunt, Dénia, Xabia, Valladolid,) del "macho alfa" tal i com un d'ells l'anomenava carinyosament , però això donaria per un capítol sencer perquè no tenien desperdici.. Vaja personatges!!

Jo per l'any que ve ja tinc aquesta data marcada al calendari i anime als pròxims "jubiletes" a que s'apunten..amb permís del cap de files evidentment,  no siga cosa que fem quebrar " La Carniceria" !!  

Una abraçada i fins la propera. 

DAMIÀ

Comments