Tres del 69 per Sanlúcar... o que bona està
la mançanilla
No podia negar-me a acompanyar-los
desprès d’haver renunciat a fer el viatge en moto, gran sacrifici per part de
l’Eugenio!! I La veritat es que ha valgut la pena, ha sigut una molt grata
experiència tot i que la relació que tinc jo amb les motos es compleament
nul·la però rememorar sensacions de fa quasi 50 anys no te preu. I compartir
habitació amb l'Emilio menys encara...
Sortida dijous 21 i després de 750 km
arribada a Sanlúcar on ens retrobem amb 7 col·legues més, quin de tots mes
peculiar, i sota la batuta del comandant Gómez ja ens dirigim a tindre el
primer contacte amb la mançanilla, vertadera protagonista d'aquest viatge,
acompanyada evidentment de llagostins, ibèric, i "papas aliñás"..
Durant els tres dies de pelegrinatge per
terres gaditanes hem visitat , el Gallego, el Balbino, el Perico, el Romerijo (
cocedero de mariscos) , "la carniceria" entre d'altres... Esment
especial per aquesta última, temple en Sanlúcar de "manjares" exquisits on ens han obsequiat.. si, si, obsequiat!!! amb un dels àpats
mes gratificants que recorda el meu paladar.. (a l'altura del d' Anna, Enrique!!) servits sobre la
lleixa d' una finestra fent de taula improvisada a peu de carrer ja que només
fan menjar per emportar, i evidentment drets!! Que Grande !! el
mestre Paco, alma mater d'este centre gastronòmic.
En la part "cultural" podem
destacar la visita a Setenil de las Bodegas, poble curiós on part de les
cases estan com incrustades en la roca que serveix al mateix temps
de "sobre sostre" i on vàrem degustar el deliciós "lagarto"
espècie de "panceta" aromatitzada d'una manera molt apetitosa.
Destaquem també Olvera, un preciós
poblet tot blanquet que està situat tot ell a dalt d'una muntanyeta
i que vist des de baix causa un efecte visual impactant. I com no, Chipiona!!
bressol de " la mas Grande" Rocío Jurado on vàrem immortalitzar
degudament el moment fent-nos les concebudes fotografies davant del monument
dedicat a la desapareguda artista.
I per acabar ens ocuparem de les motos
no..? Perquè a banda de "la mançanilla i los langostinos", els grans
protagonistes han sigut les motos!!! Com a bolets, per tot arreu, de totes
marques i colors (i això que el circuit el vam vore de lluny) a quina mes
potent, i evidentment tema central de conversa en el que jo pobre de mi em
trobava com un peix al desert . Potser m’hauré
de posar al dia perquè l'Eugenin s'empenya en portar-me de paquet l'any que
ve..
I el gran dia de la carrera qué ???
Doncs vam pillar taula a les 11 del mati ..yesss!! A les 11!! A 25km
de l'esdeveniment , de cara a una pantalla de TV fins a les 6 de la vesprada
hora en que va acabar el Sevilla-Betis amb poques satisfaccions pel Miliet
desafortunadament. Això si, la tònica a nivell comestible no va decaure en
absolut..gambas, bocas, més papas aliñás ..etc,etc..
La darrera nit i donat que a Sanlúcar ja
no hi havia ambient...el "gran líder " ens va portar al Puerto de Sta
Maria, a un "cocedero de marisco" on vàrem degustar una selecció de
"canaillas, percebes y gambas de Huelva" per posar punt i final a
aquesta expedició gastronòmica .
Per descomptat hem visitat diversos
"despachos" de mançanilla on hem après molt sobre aquest
deliciós espirituós i on l'amic Eugenin ha procurat que el viatge en
cotxe li resultara "profitós " i nosaltres per
no ser menys també hem contribuït.
M'agradaria fer una xicoteta referència
a la resta de participants, tots ells col·legues motoristes (de diferents
procedències , Alzira, Sagunt, Dénia, Xabia, Valladolid,) del "macho
alfa" tal i com un d'ells l'anomenava carinyosament , però això donaria
per un capítol sencer perquè no tenien desperdici.. Vaja personatges!!
Jo per l'any que ve ja tinc aquesta data
marcada al calendari i anime als
pròxims "jubiletes" a que s'apunten..amb permís del cap de files
evidentment, no siga cosa que fem quebrar " La Carniceria" !!
Una abraçada i fins la propera.
DAMIÀ
Comments
Post a Comment