ALCALDES DEL 69

1979 va ser l'any de les primeres eleccions municipals . La novetat i l'alegria de poder participar en el govern de les nostres ciutats i pobles va fer que alguns dels nostres companys de la promoció del 69, donaren un pas endavant i s'animaren a figurar en les llistes que presentaven els partits polítics o a presentar les corresponents candidatures independents . Si posem el focus en aquells que van encapçalar les llistes i ,a més a més , van tenir el premi de ser elegits alcaldes, la nòmina queda prou reduïda . Si no ens falla la memòria tenim tres alcaldes històrics :J. Llàcer Llàcer, que va començar la seua activitat pública a Sellent, en aquestes primeres eleccions, i es va mantenir al càrrec fins al 95 del segle passat, aquesta última legislatura com a independent dins de les sigles del PSPV . Seguint amb l'antiguitat, ens trobem amb M. Calabuig Adrià que va estar en el càrrec des del 83 al 95 a Xàtiva (PSPV) . La curiositat d'aquestes eleccions del 83 és que els caps de llista de les altres formacions polítiques que van aconseguir representació a l'Ajuntament també les lideraven companys : Eduardo Nicolau per Coalició Popular i Ximo Corts per la UPV. L'últim dels històrics en accedir i també l'últim en deixar l'alcaldia de Vallada fou F. Giner Giner pel Partit Popular, que no obstant això, manté el seu escó de diputat a les Corts Valencianes. I per finalitzar, una mostra d'aquells, que van encapçalar llista electoral però, evidentment, no van aconseguir els vots suficients per accedir a l'alcaldia, entre aquests últims, Juanma Sancarlos per EU, que va ser regidor, almenys , en dues legislatures.
En l'actualitat els del 69 estem representats per E. Llopis Oltra, alcalde de Genovés des del 95, compatibilitza el càrrec amb el de cap de gabinet del President de la Diputació.
I quan la legislatura encara la seua recta final, ens trobem amb la sorpresa de la proclamació d'Alcalde de Novetlè, d'un clàssic en la politíca local, Rafa Vila Noguera (PSPV) que des de 1995 ha estat en la brega de regidor del municipi,  i ara Rafa assumix el càrrec després  de la inesperada dimissió de l'anterior alcalde com a servici a la societat i per tal que l'enllaç amb la nova legistatura siga el més suau possible. I estem segurs que ell, com a persona preparada i coneixedora dels problemes i persones del poble, sabrà en esta curta singladura, conduir la nau a bon port i qui sap si serà l'inici de noves i esperançadores etapes. Així ho esperem i ho desitgem. Sort Company.

Comments