Joan Juan

Dissabte passat va morir l'empresari xativí Joan Juan,víctima d'una greu malaltia que no li havia impedit seguir treballant fins al mateix divendres, desafiant el dolor i el sofriment que l'han acompanyat durant els últims anys. Vinculat per raons de treball al sector de l'automòbil i per vocació a totes les associacions d'àmbit cultural de la localitat (Amics de la Costera entre d'altres). Ha exercit de manera activa en la seua constitució i desenvolupament en totes les activitatas culturals, ha estat amant de la música, de la pintura, de l'esport... àmbits tots ells on tenia grans amics.
La seua figura serà glossada per altres amb coneixement de causa; des d'aquí només volem recordar un jove professor d'Institut que per allà, per la meitat dels seixanta, compatibilitzava el seu negoci amb la docència a l'Institut, amb professors que van marcar una època com: M. Morro, J. Guerri, Àngel Lacalle, María Ángeles Belda, J. Bausset i altres que començaven la seua carrera docent com Pepe Tormo (Pepiu), Consuelo García ...
Com recordareu en aquells anys hi havia, com a molt, tres classes per nivell, dos de xics i una de xiques, concretament en Llengua Castellana de 2n de batxillerat (dotze anys en el sistema educatiu del moment), una a càrrec de D. Ángel Lacalle i l'altra per D. Juan Juan, ara fa exactament quaranta-sis anys. Així és que el que va començar com una relació professor-alumne, a causa de les aficions mútues com el tennis i sobre tot l'anglès, han propiciat que s'haja mantingut i millorat la nostra relació al llarg de tota la vida.
En començar els preparatius per a la celebració dels vint-i-cinc anys de la finalització del batxiller, dels del 69, un dels primers profes contactats va ser Joan, (ara sí, Joan i no D. Juan). Immediatament es va excusar perquè deia que ell només havia donat classe un any i no es considerava de ple dret; sols la tossuderia dels organitzadors li van fer canviar d'idea i va passar un dia tan agradable i vibrant com tots nosaltres.

Aquí tenim la imatge de professors i alumnes en la celebració del 25é aniversari dels del 69, el 1994, al costat de Pepiu i Bausset entre d'altres
.

De XXV ANIVER
Des d'aquí conste el nostre més sentit condol a la seua esposa Dolores i les tres filles, Loles, Àngela i Laura. Descansa en pau, Amic.

Comments