Retrobament. 48 hores amb el "Míster"

Retrobament. 48 hores amb el "Míster"

23 anys han hagut de passar per poder-nos trobar de nou. Batxillerat, Universitat i altres peripècies que no venen al cas,  junts, però després els nostres camins es van separar fins que en el 94 va aparèixer en el dinar posterior a l'acte dels 25 anys de la promoció del 69. I des d'aleshores poques notícies. Fins ara que coincidint amb la celebració d'un festival de tango (ja sabeu les meues "inclinacions artístiques") a Porto, vaig pensar que seria una ocasió propícia  per fer-li una visiteta . 

Se'n va anar a Lisboa enviat per la Ford on treballava com a Consultor de Gestió i Qualitat després d'haver passat un temps ensenyant Estadística a la Universitat de València, per passar finalment a Porto on es va establir definitivament.
Ha passat per dues pèrdues molt doloroses, la seua segona dona Maria José i el seu fill Marcos als 33 anys, que vivia a Xàtiva. Ara viu feliç amb la Clàudia, una guapa portuguesa que va conèixer,  molt jove i que li va robar el cor, i els fills que tè amb ella, Pedro i Raquel cursant tots dos estudis universitaris.

Passem a la part mes curiosa de la seva vida que podríem dir que son les aficions:
"Fly fishing" (pesca amb mosca) modalitat "catch and release" ( agafar i soltar) especialitat en la que ha participat en multitud de competicions internacionals representant a Espanya i on s'ha recorregut el món, Paisos Nòrdics, Argentina i diverses vegades a Alaska (de fet ja té concertat per finals d'agost un viatge per aquestes terres). I l'aeromodelisme, del que jo mateix he pogut admirar els models d'avions i helicòpters que té en sa casa i que aprofitant els paratges on viu pot fer volar còmodament. 
Per descomptat que segueix mantenint la seua afició per la música, la guitarra en concret, i la cançó. Ha  participat en algun certamen amateur local de lírica interpretant peses de Caruso. Jo encara recorde aquell inoblidable "Aline" del francés Chritophe, interpretat en un dels festivals que fèiem per Sto. Tomàs de Aquino. Quins temps!! 
I com no podia ser d'altra manera vivint ací, ha cultivat un excel·lent paladar i s'ha convertit en un expert en vins de Porto alguns dels quals he tingut el plaer de degustar (vaja mes d'abril que porte entre mançanilles, Pedro Ximenez i ara Porto, de diferents collites i textures)

El lloc on viu es difícil de descriure... perquè s'ha de veure. A 40km de la capital, Nine, terme municipal de Farmalicão. Una casa immensa on cada dormitori es  quasi la meitat que el meu pis de BCN i envoltada per una extensió enorme de verd amb tot tipus d'arbrat, magnòlis, tarongers, llimoners, sirerers, kiwis, etc.. I on conviuen "pacíficament" 7 gossets la mar de simpàtics i carinyosos i uns quants gatets quin de tots mes sociable (molts d'ells, tant gats com gossos, arreplegats del carrer com si fora una casa de beneficència d'animals), gallines, tortugues, i un parell de guacamais escandalosos a mes no poder si tenen gana... , que et donen el bon dia i et saluden si els hi caus bé 
La veritat es que, a l'igual que en la "expedició a Andalusia ", les sensacions que he experimentat en aquesta visita han sigut d'allò mes reconfortants, rememorar tants records es fa difícil d'explicar. 

Quan estic escrivint aquestes línies,14h del dia 2 de maig, prenent una cerveseta en una terrasseta de la Praça da Batalha en el centre de Porto i fent temps per emprendre ja la tornada,  el nostre benvolgut Rafa Pastor "Míster " estarà en capella per ser intervingut d'una hèrnia discal que l'està putejant des de fa algú temps, operació que ha hagut de posposar uns dies per "culpa" de la meua visita. Des d'aci li vull agrair  totes les atencions que ha tingut amb mi i desitjar-li una ràpida recuperació que li permeta estar en forma per seguir pescant eixos enormes salmons que formen ja part de la seua vida. 

Força Rafa i t'esperem el mes prompte possible per Xàtiva participant de la paella que ens han de fer els d'Anna Vicente I Enrique aquest estiu, si tot va bé, no xics ??

Salutacions i de moment descansaré de fer turisme socio-etílic-artístic-gastronòmic durant un temps. 

DAMIÀ

Comments