69 TEAM

69 TEAM


1994 fou l’any de la celebració del vint-i-cinquè aniversari de la finalització del batxillerat d’una colla de persones nascudes a primeries dels anys cinquanta. L’acte va requerir  infinitat de reunions prèvies  per tal de trobar els companys i companyes afectats, va ser també tema de discussió del comitè d’organització  qui hauria d' assistir i qui no. La resolució final en aquells moments va ser convidar aquells que havien acabat el batxillerat i els que s’havien incorporat a PREU. Com tots recordareu l’acte va ser un esdeveniment  de difícil oblit.

El retrobament de vells companys i amics va propiciar, via l’esport en general i la pràctica del futbol en particular, que la nul·la relació que fins eixe moment  havíem tingut ( prou feina teníem amb encarrilar la vida tant personal com professional), esdevingueren en  reunions, en principi anuals a més a més en Nadal, per conformar un equip de futbol exclusivament de jugadors  que en algun moment  haguessin pertangut a allò que vam començar a anomenar 69TEAM, i ahí mateix ja vam obrir l’angle, trobar 11 companys quarantens que volguessin  i pogueren vestir-se de curt amb un mínim de rigorositat, en  les premisses  que teníem  d’haver acabat sisè i /o PREU, no érem  prou,  necessitàvem  comptar amb companys que  encara que  no haguessin acabat o que  en algun moment  havien sigut companys pogueren completar l’equip; enfront sempre teníem  un altre equip sorgit a principis de la dècada dels noranta, EL TEACHERS Football Club, com el seu nom indica format per professors dels instituts de Xàtiva i exjugadors professionals.

El partit anual  al llarg de més de vint any es va convertir en un clàssic de les festes nadalenques, tant per als Teachers com per als del 69, arribant a tenir una sana rivalitat que desapareixia  quan arribàvem al restaurant a celebrar tots junts el partit i les festes; però,  el pas inexorable del temps va anar minvant el nostre equip fins que les últimes edicions sols jugaven tres representants, Pepe, Emilio i Damià. Conclusió: tanquem l’etapa i continuem amb allò que el partidet ha contribuït a consolidar, la més  important, la cohesió d’un grup, en  principi heterogeni en pràcticament  una família en què el respecte mutu és fonamental , a pesar de les comprensibles divergències entre companys.  El bon ambient regnant ha possibilitat el creixement del  grup i el que en principi era reunió anual va passar a  tres o quatre, celebració de jubilació, aniversari o qualsevol motiu per rascar-se la butxaca i convidar els companys, el futbol també ens  ha portat a conèixer les comarques i els restaurants dels pobles on jugàvem els partits, Càrcer, Alcàntera, L’Olleria, El Genovés, Xàtiva, Anna i pels  esmorzars, Novetlè,  i en allò que a restaurants toca no podem oblidar : El balcón del Jucar, L'Albufera d' Anna, Els Bessons de Novetlè o el mateix  Lar Galego, on anirem enguany. En tots ells ens han tractat de meravella. Per últim, queda per assenyalar la il·lusió amb la que afrontàvem els partits: reportatge fotogràfic, patrocinador de samarretes, -tenim una per partit jugat-, crònica, President del Club: Enrique Bolinches, trofeu al millor jugador amb l’entrega del baló signat per tots els jugadors, en definitiva com els partits internacionals però jugant anant anant.

Amb el dinar nadalenc d’enguany, comencem una altra fase totalment diferent a l’anterior, a més a més tenim en l’horitzó la celebració del cinquantenari  previst per a l’any 2019. I hem d'aprofitar el que tenim ja fet i millorar allò on no hem estat a l’altura.

Per la meua part crec que seria interessant la implicació dels  que ja formem part del grup en la localització de companys i companyes per  tal de programar els actes amb temps i tranquil·litat, tenim  l’avantatge de que la majoria ja estem jubilats  i teòricament disposem de temps lliure. Sempre amb permís del treball addicional que tenen encomanats els iaios cuidant a la “canalla”, que diuen els catalans.


.Com que esta serà l' última gran celebració del curs, en la meua opinió  hauríem de participar TOTS: -vaig a utilitzar el femení com a genèric- les que van començar i no van acabar, les que es van incorporar més tard, les que van acabar el batxillerat i no van anar a PREU, les que van anar a PREU, les del diürn i les del nocturn, en definitiva totes les que en algun moment van xafar les aules del 69, recordeu, any de la finalització del batxillerat i títol del blog on esteu llegint este post, canal d’informació dels del 69 i si disposeu de temps caldria que pegareu una ulladeta tant a les fotos com a les col·laboracions de dins i fora del grup.


Ací us deixe el reportatge aparegut al LEVANTE-EMV   de la  celebració del vint-i-cinquè aniversari de la finalització del batxillerat














Comments